Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Jordnötsdipp till grillad kyckling

Härligt god och smakrik dipp med nötig karaktär som passar utmärkt som tillbehör till grillad kyckling. Jordnötsdipp till grillad kyckling tillagar du både snabbt och enkelt av jordnötssmör, kycklingbuljong och sweet chilisås.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och dela gurkan på mitten. Skär grova stavar och lägg dem plant i en djup tallrik.
  2. Rör ihop socker, ättiksprit, vatten, sambal oelek samt finhackad persilja.
  3. Häll blandningen över gurkstavarna och ställ åt sidan.
  4. Jordnötsdipp: Blanda jordnötssmör, sweet chilisås och kall kycklingbuljong. Smaka av med salt.
  5. Vänd runt gurkstavarna ett par gånger i lagen och servera med jordnötsdippen till kycklingen.

Beräkna 2 grillade kycklingar till 4 personer.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gurka
  • 1 msk socker
  • 2 msk ättiksprit (12%)
  • 3 msk vatten
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 1/2 dl finhackad persilja
Jordnötsdipp
  • 1 dl jordnötssmör gärna
  • 1 dl sweet chilisås
  • 1/2 dl kall kycklingbuljong
  • salt
Lägg till i inköpslistan