Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Banancheesecake med jordgubbar

En härlig variant på den klassiska cheesecaken får du genom att smaksätta färskosten med mosad banan. Tillsätt farinsocker, lime och amaretto för lite extra sting. Servera med färska bär. Tänk på att frystiden är ett par timmar.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Krossa kexen till fina smulor i en matberedare.
  2. Smält smöret i en kastrull. Blanda ner kexsmulorna i smöret. Lägg blandningen i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter (för 10 port). Tryck ut till en jämn botten.
  3. Skala och mosa bananerna. Blanda dem med limejuice, färskost, crème fraiche och socker. Rör ev ner likören. Blanda väl.
  4. Häll smeten i formen, täck med plastfolie och ställ i frysen minst 4 timmar.
  5. Ta ut kakan 30–60 minuter före servering beroende på hur länge den varit fryst.
  6. Garnera med halverade jordgubbar.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör, laktosfri färskost och laktosfri creme fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett, mjölkproteinfri färskost och byt ut crème fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 10
  • 14 digestivekex
  • 125 g smör
Fyllning
  • 5 bananer (à 150-190 g)
  • 1 msk färskpressad limejuice
  • 400 g färskost
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 dl farinsocker
  • 2 msk Amaretto eller annan likör med nöt- eller kaffesmak
  • 1 liter jordgubbar eller andra bär
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1847 kJ / 441 kCal