Banancheesecake med jordgubbar
En härlig variant på den klassiska cheesecaken får du genom att smaksätta färskosten med mosad banan. Tillsätt farinsocker, lime och amaretto för lite extra sting. Servera med färska bär. Tänk på att frystiden är ett par timmar.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2011
Ingredienser
10 portioner
14 digestivekex
125 g smör
Fyllning
4 - 5 bananer (à 150-190 g)
1 msk färskpressad limejuice
400 g färskost
1 dl crème fraiche
2 dl farinsocker
1 - 2 msk amaretto eller annan likör med nöt- eller kaffesmak
1 liter jordgubbar eller andra bär
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1847 KJ / 441 kCal
Fett29 g
Salt0.77 g
Kolhydrater40 g
Protein5 g
Kommentarer
Hej! Buffé har testlagat detta recept ytterligare och det är en söt tårta och med banan så blir den ännu lite sötare. Så gillar man söta tårtor så är denna jättegod!
Redaktionen
2011-07-062 dl farinsocker är på tok för mycket! Dels blir det en knepig färg, inte alls i närheten av bilden, dels tar smaken av farinsockret över bananerna. Första omgången åkte i soporna... Andra omgången -extra mkt lime, inget farinsocket och tillsatte lite pisang ambon (grön bananlikör) . Det gjorde susen.
Alexandra
2011-06-30