Banancheesecake med jordgubbar

110
2
Banancheesecake med jordgubbar

En härlig variant på den klassiska cheesecaken får du genom att smaksätta färskosten med mosad banan. Tillsätt farinsocker, lime och amaretto för lite extra sting. Servera med färska bär. Tänk på att frystiden är ett par timmar.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2011

Banancheesecake med jordgubbar

Ingredienser

10 portioner
14 digestivekex
125 g smör

Fyllning

4 - 5 bananer (à 150-190 g)
1 msk färskpressad limejuice
400 g färskost
1 dl crème fraiche
2 dl farinsocker
1 - 2 msk amaretto eller annan likör med nöt- eller kaffesmak
1 liter jordgubbar eller andra bär

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör, laktosfri färskost och laktosfri creme fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett, mjölkproteinfri färskost och byt ut crème fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

110

Kommentarer

Redaktionen

2011-07-06

Hej! Buffé har testlagat detta recept ytterligare och det är en söt tårta och med banan så blir den ännu lite sötare. Så gillar man söta tårtor så är denna jättegod!

Alexandra

2011-06-30

2 dl farinsocker är på tok för mycket! Dels blir det en knepig färg, inte alls i närheten av bilden, dels tar smaken av farinsockret över bananerna. Första omgången åkte i soporna... Andra omgången -extra mkt lime, inget farinsocket och tillsatte lite pisang ambon (grön bananlikör) . Det gjorde susen.

Näringsvärde per portion

Energi 1847 KJ / 441 kCal
Fett 29 g
Salt 77 g
Kolhydrater 40 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden