En härlig variant på den klassiska cheesecaken får du genom att smaksätta färskosten med mosad banan. Tillsätt farinsocker, lime och amaretto för lite extra sting. Servera med färska bär. Tänk på att frystiden är ett par timmar.
Ett recept från:
Buffé
nr 6,
2011
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör, laktosfri färskost och laktosfri creme fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett, mjölkproteinfri färskost och byt ut crème fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Redaktionen
2011-07-06Hej! Buffé har testlagat detta recept ytterligare och det är en söt tårta och med banan så blir den ännu lite sötare. Så gillar man söta tårtor så är denna jättegod!
Alexandra
2011-06-302 dl farinsocker är på tok för mycket! Dels blir det en knepig färg, inte alls i närheten av bilden, dels tar smaken av farinsockret över bananerna. Första omgången åkte i soporna... Andra omgången -extra mkt lime, inget farinsocket och tillsatte lite pisang ambon (grön bananlikör) . Det gjorde susen.