Jordgubbar med vanilj- och kaktusfikonpuré

Betyg 2 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Jordgubbar med vanilj- och kaktusfikonpuré

Kaktusfikon är en exotisk frukt man måste närma sig försiktigt. De små taggarna har hullingar så bästa knepet är att hålla kaktusfikonet med en gaffel och skala med en kniv. När väl skalet är borta så mixas det vackert röda fruktköttet med vanilj och lime till en spännande puré. Tillsammans med myntamarinerade jordgubbar blir det en annorlunda exotiskt dessert.

Jordgubbar med vanilj- och kaktusfikonpuré

Ingredienser

4 portioner
1 l jordgubbar
1 lime
1 kruka mynta
2 kaktusfikon
2 msk vatten
3 msk strösocker
1/2 vaniljstång
2 dl smetana

Till servering

vaniljglass, smetana eller grädde

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1891 KJ / 452 kCal
Fett29.5 g
Kolhydrater40.1 g
Protein5 g

Testa liknande recept

  • Fryst riven drakfrukt och vattenmelon
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Marinerade jordgubbar
    Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Jordgubbar med mangosorbet
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Leslie Waters exotiska fruktsoppa
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Pepparkakspannacotta
    Betyg 3.5 av 5.36 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad