Jordgubbar i limoncello med mynta och råkräm

Betyg 4.2 av 5.24 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Jordgubbar i limoncello med mynta och råkräm

En härlig sommardessert med bär marinerade i den italienska citronlikören limoncello. Blanda ihop en len råkräm av vispad grädde, äggulor och vanilj att servera till. Godare än så här blir det knappast – och balansen mellan sött och syrligt är utsökt.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015

Jordgubbar i limoncello med mynta och råkräm

Ingredienser

4 portioner
1 l jordgubbar
1 msk hackad mynta
1 dl likör av citron (t ex limoncello)
1 1/2 msk strösocker
myntablad till garnering

Råkräm

3 äggulor
1/2 dl rårörsocker
1/2 tsk vaniljpulver
3 dl vispgrädde

Gör så här

01:00:00
01:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Helt sjukt gott! Funkade superbra att ersätta mjölk-grädden med oatlys havregrädde

    Cecilia

  • Det var bara sååå gott. Kommer göra detta många gånger. Hade inte i nå socker på jordgubbarna dock.

    Helena

  • Det var bara sååå gott. Kommer göra detta många gånger. Hade inte i nå socker på jordgubbarna dock.

    Helena

Näringsvärde per portion

Energi2096 KJ / 501 kCal
Fett33 g
Salt0.07 g
Kolhydrater37 g
Protein4 g

Testa liknande recept

  • Jordgubbar med rödvin och mynta
    Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ice coffee mint
    Betyg 5 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Chokladfondue med jordgubbar
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Mellisrullar med frukt
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad