Jappmousse - mousse med smält Japp

Betyg 3.2 av 5.166 personer har röstat
Receptet har 22 kommentarer
Jappmousse - mousse med smält Japp

Jappmousse är helt enkelt en chokladig mousse du gör på smält Japp, mörk choklad, ägg, socker, salt och grädde. Funkar precis lika bra med Mars - då blir det Marsmousse! Servera den krämiga moussen i glas och garnera med hackad choklad. Perfekt efterrätt på tjejmiddagen!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2003

Jappmousse - mousse med smält Japp

Ingredienser

6 portioner
175 g mörk blockchoklad
2 st chokladbitar Japp eller Mars (à 55 g)
4 äggulor
3 msk socker
1 krm salt
4 dl grädde
hackad choklad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

22 st
  • Bytte ut 1/3 av grädden till syrad grädde, halva mängden socker och strödde hockeypulver över! To die for! 😋

    Karolin

  • Använde bara 200g mjölkchoklad och serverade med flingsalt lite olivolja och hallon

    Görel

  • Fett gott ju

    James

Testa liknande recept

  • Trefärgad chokladmousse på mandelbotten
    Betyg 3.4 av 5.111 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Mangomousse med chokladglasyr
    Betyg 2.8 av 5.32 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Chokladdoppade marshmallows
    Betyg 3.2 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Citronmarängbakelser
    Betyg 2.7 av 5.36 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kanelpudrad mandelchoklad
    Betyg 3.3 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad