Japanskt mjölkbröd

Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Japanskt mjölkbröd

Japanskt mjölkbröd, eller shokupan, är otroligt mjukt, luftigt och lätt sött i smaken.
Hemligheten ligger i tangzhong-metoden som ger brödet sin fluffiga och saftiga konsistens. Perfekt till frukost, rostat eller som bas i lyxiga smörgåsar.

Japanskt mjölkbröd

Ingredienser

8 st

Tangzhong (redning)

1/2 dl vetemjöl
1 1/4 dl mjölk (3%)

Deg

1/2 dl ljummet vatten (37°C)
1 msk torrjäst
6 dl vetemjöl (6 dl motsvarar ca 360 g) plus extra till utbakningen
1/2 dl strösocker
1 ägg
1 1/4 dl mjölk (3%)
1 sats tangzhong redning
50 g smör (rumstempererat)
1/2 tsk salt
2 tsk olja

Pensling

1 ägg
1/2 tsk vatten
1/2 krm salt

Gör så här

00:20:00
01:00:00
01:00:00
00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kommentarer

Testa liknande recept

Kalljästa rågfrallor
Betyg 4 av 5.36 personer har röstat
Receptet har 9 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Festbröd med Västerbottensost
Betyg 3.4 av 5.19 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Somunbröd
Betyg 4.5 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Ostbullar
Betyg 4.6 av 5.54 personer har röstat
Receptet har 21 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Rosenbröd
Betyg 3.2 av 5.378 personer har röstat
Receptet har 25 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Smörfrallor
Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad