Japanskt mjölkbröd

Japanskt mjölkbröd, eller shokupan, är otroligt mjukt, luftigt och lätt sött i smaken.
Hemligheten ligger i tangzhong-metoden som ger brödet sin fluffiga och saftiga konsistens. Perfekt till frukost, rostat eller som bas i lyxiga smörgåsar.

Ingredienser
8 st
Tangzhong (redning)
1/2 dl vetemjöl
1 1/4 dl mjölk (3%)
Deg
1/2 dl ljummet vatten (37°C)
1 msk torrjäst
6 dl vetemjöl (6 dl motsvarar ca 360 g) plus extra till utbakningen
1/2 dl strösocker
1 ägg
1 1/4 dl mjölk (3%)
1 sats tangzhong redning
50 g smör (rumstempererat)
1/2 tsk salt
2 tsk olja
Pensling
1 ägg
1/2 tsk vatten
1/2 krm salt
Gör så här
00:20:00
01:00:00
01:00:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer