Japanskt mjölkbröd

Betyg 2.6 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Japanskt mjölkbröd

Japanskt mjölkbröd, eller shokupan, är otroligt mjukt, luftigt och lätt sött i smaken.
Hemligheten ligger i tangzhong-metoden som ger brödet sin fluffiga och saftiga konsistens. Perfekt till frukost, rostat eller som bas i lyxiga smörgåsar.

Brytbröd i en rund form på en skärbräda med en bit bröd vid sidan av .

Ingredienser

8 st

Tangzhong (redning)

1/2 dl vetemjöl
1 1/4 dl mjölk (3%)

Deg

1/2 dl ljummet vatten (37°C)
1 msk torrjäst
6 dl vetemjöl (6 dl motsvarar ca 360 g) plus extra till utbakningen
1/2 dl strösocker
1 ägg
1 1/4 dl mjölk (3%)
1 sats tangzhong redning
50 g smör (rumstempererat)
1/2 tsk salt
2 tsk olja

Pensling

1 ägg
1/2 tsk vatten
1/2 krm salt

Gör så här

00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Det är ganska tidskrävande, så med fem ungar bakar jag det nattetid, men fy vad snabbt det tar slut när de vaknar, så gott är det allt! Rekommenderas starkt! Jag gräddar dem dock i en glasform utan höga kanter och tycker det går utmärkt också!

    Robin

Testa liknande recept

  • Kalljästa rågfrallor
    Betyg 4 av 5.35 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Festbröd med Västerbottensost
    Betyg 3.4 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Somunbröd
    Betyg 4.5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ostbullar
    Betyg 4.6 av 5.59 personer har röstat
    Receptet har 21 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Källarfranska
    Betyg 4.7 av 5.256 personer har röstat
    Receptet har 62 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rosenbröd
    Betyg 3.2 av 5.380 personer har röstat
    Receptet har 25 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad