Januarisoppa

Januarisoppa är en god och mättande soppa med härliga, distinkta och mustiga smaker. Soppan tar ungefär 20 minuter att tillaga och om du serverar den med en bit gott bröd har du en fullständig och förträffande god måltid!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 1999

Ingredienser
4 portioner
4 potatisar
2 gula lökar
1 gul paprika
1 röd paprika
2 msk olja
1/2 l vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 lagerblad
1 tsk rosmarin
1 msk paprikapulver
2 burk krossade tomater (à 400-500 g)
1 burk kidneybönor (à 400 g)
salt
peppar
hackad persilja
Till servering
gärna lantbröd
Gör så här
00:10:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
5 stKändes som en ganska tråkig soppa. Bra som bas men det behövs mycket mer kryddning och mer protein.
Annika
Väldigt gott. Bytte rosmarin mot timjan och ökade till 2 tsk. Har den som bas och stoppar i vad jag har hemma.
Monika
Supergott! Bytte ut till finkrossade tomater med chilli. Samt lade till en chilli och 2 vitlöksklyftor. Tog bort rosmarin.
Disah