Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Jämtländskt tunnbröd med mandelpotatis, grillad kyckling, torkad skinka och yoghurtdressing

Ett charmigt recept på wrap av tunnbröd med mandelpotatis, grillad kyckling, lufttorkad skinka och yoghurtdressing. Du gör det av bland annat kycklingbröst, vinäger, mezeyoghurt, vitlök och dijonsenap. Otroligt gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen och låt den svalna.
  2. Blanda ihop dressingen och vispa ner oljan i yoghurten. Tillsätt vinäger, vitlök och senap och smaka av med salt och peppar.
  3. Strimla löken och skiva potatisen. Lägg allt i en bunke och tillsätt salladen. Blanda ner olja, vinäger och kryddorna.
  4. Dela kycklingbröstet längs med och platta ut dem med handen. Grilla dem.
  5. Lägg ut bröden och fördela potatisen på bröden. Lägg på kycklingen (2 skivor), skinkan, den rivna osten samt ringla lite dressing över. Vik ihop bröden som en tunnbrödrulle.
  6. Servera resten av potatisen och dressingen i skålar bredvid.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g mandelpotatis
  • 1 pkt salladslök à ca 150 g
  • 1 påse mixad sallad
  • 1/2 dl mild rapsolja
  • 2 msk vinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 kycklingbröst (à ca 100 g)
  • 4 skivor lufttorkad skinka
  • 1 dl riven prästost
  • 1 påse mjukt tunnbröd
Dressing
  • 3/4 dl mezeyoghurt
  • 3/4 dl matolja
  • 2 msk vinäger
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk dijonsenap
  • salt
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer