Jämtländsk gazpacho

Testa att göra gazpacho med en jämtländsk touch. Blanda ned tunnbröd i den smakrika tomatsoppan och avnjut sedan den kalla gazpachon tillsammans med en klick crème fraiche på toppen!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2003

Ingredienser
6 portioner
75 g mjukt tunnbröd
5 msk rödvinsvinäger
1/2 dl olivolja
1 dl höns- eller grönsaksbuljong (tärning + vatten)
2 finhackade vitlöksklyftor
1 tsk salt
1/2 tsk grovmalen svartpeppar
1/2 tsk malen kummin
1 - 1 1/2 msk sweet chilisås
1 kg tomater
2 röda paprikor
1/2 - 1 röd chilifrukt beroende på styrka
1/2 gurka
1/2 rödlök
1 - 1 1/2 dl krossad is
1 dl valfria färska örter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer