Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Jämtländsk gazpacho

Testa att göra gazpacho med en jämtländsk touch. Blanda ned tunnbröd i den smakrika tomatsoppan och avnjut sedan den kalla gazpachon tillsammans med en klick crème fraiche på toppen!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryt och lägg tunnbrödet i vinägern i några minuter. Tillsätt olja, buljong, vitlök och kryddor. Mixa till en slät konsistens.
  2. Skålla tomaterna i kokande vatten och skala dem. Grovhacka tomaterna och resterande grönsaker.
  3. Mixa samtliga ingredienser utom isen. Ställ soppan i kylskåpet i några timmar.
  4. Servera soppan blandad med krossad is.
  5. Toppa varje portion med crème fraiche och färska örter.

För alla

Soppan innehåller gluten, laktos och mjölkprotein. Ägg kan förekomma i brödet. 
Gör glutenfri: välj bröd utan gluten.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: välj mjölkfritt bröd och uteslut creme fraiche eller använd Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 6
  • 75 g mjukt tunnbröd
  • 5 msk rödvinsvinäger
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 dl höns- eller grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1/2 tsk malen kummin
  • 1 1/2 msk sweet chilisås
  • 1 kg tomater
  • 2 röda paprikor
  • 1 röd chilifrukt beroende på styrka
  • 1/2 gurka
  • 1/2 rödlök
  • 1 1/2 dl krossad is
  • 1 dl valfria färska örter
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?