Jämtländsk gazpacho

Betyg 2 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Jämtländsk gazpacho

Testa att göra gazpacho med en jämtländsk touch. Blanda ned tunnbröd i den smakrika tomatsoppan och avnjut sedan den kalla gazpachon tillsammans med en klick crème fraiche på toppen!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2003

Jämtländsk gazpacho

Ingredienser

6 portioner
75 g mjukt tunnbröd
5 msk rödvinsvinäger
1/2 dl olivolja
1 dl höns- eller grönsaksbuljong (tärning + vatten)
2 finhackade vitlöksklyftor
1 tsk salt
1/2 tsk grovmalen svartpeppar
1/2 tsk malen kummin
1 - 1 1/2 msk sweet chilisås
1 kg tomater
2 röda paprikor
1/2 - 1 röd chilifrukt beroende på styrka
1/2 gurka
1/2 rödlök
1 - 1 1/2 dl krossad is
1 dl valfria färska örter

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2 av 5.1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Tunnbrödsklämma med couscous
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Sweet chili-kryddade kycklingklämmor
Betyg 3.8 av 5.22 personer har röstat
Receptet har 25 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Tunnbrödstortillas
Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Tunnbrödsrulle med krossad potatis och skinka
Betyg 3 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Tunnbrödsrullar med tonfisk och spenat
Betyg 3.5 av 5.20 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Tunnbrödsrulle med tonfisk
Betyg 3.5 av 5.44 personer har röstat
Receptet har 9 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad