Jämtländsk gazpacho

Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
0
Jämtländsk gazpacho

Testa att göra gazpacho med en jämtländsk touch. Blanda ned tunnbröd i den smakrika tomatsoppan och avnjut sedan den kalla gazpachon tillsammans med en klick crème fraiche på toppen!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2003

Jämtländsk gazpacho

Ingredienser

6 portioner
75 g  mjukt tunnbröd
5 msk  rödvinsvinäger
1/2 dl  olivolja
1 dl  höns- eller grönsaksbuljong (tärning + vatten)
2   finhackade vitlöksklyftor
1 tsk  salt
1/2 tsk  grovmalen svartpeppar
1/2 tsk  malen kummin
1 - 1 1/2 msk  sweet chilisås
1 kg  tomater
2   röda paprikor
1/2 - 1   röd chilifrukt beroende på styrka
1/2   gurka
1/2   rödlök
1 - 1 1/2 dl  krossad is
1 dl  valfria färska örter

För alla

Soppan innehåller gluten, laktos och mjölkprotein. Ägg kan förekomma i brödet. 
Gör glutenfri: välj bröd utan gluten.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: välj mjölkfritt bröd och uteslut creme fraiche eller använd Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Tunnbrödsklämma med couscous
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sweet chili-kryddade kycklingklämmor
Betyg 3.8 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tunnbrödstortillas
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tunnbrödsrulle med krossad potatis och skinka
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tunnbrödsrullar med tonfisk och spenat
Betyg 3.4 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tunnbrödsrulle med tonfisk
Betyg 3.5 av 5.
44 personer har röstat
Under 30 min att tillaga