Jämtländsk gazpacho

Betyg 2 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Jämtländsk gazpacho

Testa att göra gazpacho med en jämtländsk touch. Blanda ned tunnbröd i den smakrika tomatsoppan och avnjut sedan den kalla gazpachon tillsammans med en klick crème fraiche på toppen!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2003

Jämtländsk gazpacho

Ingredienser

6 portioner
75 g mjukt tunnbröd
5 msk rödvinsvinäger
1/2 dl olivolja
1 dl höns- eller grönsaksbuljong (tärning + vatten)
2 finhackade vitlöksklyftor
1 tsk salt
1/2 tsk grovmalen svartpeppar
1/2 tsk malen kummin
1 - 1 1/2 msk sweet chilisås
1 kg tomater
2 röda paprikor
1/2 - 1 röd chilifrukt beroende på styrka
1/2 gurka
1/2 rödlök
1 - 1 1/2 dl krossad is
1 dl valfria färska örter

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Testa liknande recept

  • Tunnbrödsklämma med couscous
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Sweet chili-kryddade kycklingklämmor
    Betyg 3.8 av 5.22 personer har röstat
    Receptet har 25 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tunnbrödstortillas
    Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tunnbrödsrulle med tonfisk
    Betyg 3.4 av 5.47 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad