Jalapeñopickles | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Jalapeñopickles

Jalapeñopickles är ett kryddstarkt och färgrikt tillbehör som passar till de flesta rätter! Morötter, rödlök och jalapeños blandas med smakerna från oregano, lagerblad och vitlök.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela, kärna ur och skölj jalapeñon. Skär dem i mindre bitar.
  2. Skala och skär moroten i slantar. Skala och skär rödlöken i tunna skivor. Skala och finhacka vitlöksklyftan.
  3. Fräs morot, rödlök och vitlök i rapsoljan tills löken är genomskinlig.
  4. Tillsätt oregano, lagerblad, salt, vitvinsvinäger och vatten. Koka upp.
  5. Lägg i chilin, täck med lock och ta från värmen. Låt stå i 10 minuter. Häll upp på bensoatsköljda burkar och sätt på tättslutande lock.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Smakrikt tillbehör till såväl köttbullarna som den grillade fisken.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 300 g jalapeño
  • 1 liten morot
  • 1 liten rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • ett par msk rapsolja
  • 1 krm oregano
  • 1 lagerblad
  • 1 krm salt
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk vatten
Lägg till i inköpslistan