Italienska mandelskorpor

Betyg 3.3 av 5.46 personer har röstat
Receptet har 13 kommentarer
Italienska mandelskorpor

Cantuccini eller mandelskorpor – kärt barn har många namn! Knapriga skorpor med tydlig smak av mandel och en hint av citron. Doppa dem i kaffe, smula över eller servera på klassiskt italienskt vis med vin santo.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2012

Italienska mandelskorpor

Ingredienser

30 st
2 dl sötmandel (à ca 62 g)
4 dl vetemjöl (4 dl motsvarar ca 240 g)
1 tsk bakpulver
2 dl ljust muscovadosocker
1 tsk vaniljsocker
finrivet skal av 1 citron
2 ägg
1/2 krm bittermandelarom

Gör så här

00:15:00
00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 dl sötmandel väger betydligt mer än ca 62 gram. Var är de rätta?

Gustav

2025-07-22

Hej Gustav! 1 dl väger ca 62 gram, därav det lilla à framför. :) Vänliga hälsningar Tove

ICA-köket

2025-07-23

Degen blev alldeles för torr för att knådas ut. Nästa gång ska jag nog testa att ha olja i enl. tidigare kommentarer.

Karen

2023-07-02

Jag gjorde som en annan tipsade och la till 1/2dl olja på tok för torr och går ej hantera annars och ja jag knådade för hand

Rosalie

2023-05-01

Testa liknande recept

Nordafrikanska mandelkakor
Betyg 3.9 av 5.20 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Mandelkakor med amaretto
Betyg 4.1 av 5.24 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Lavendelskorpor
Betyg 4 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Biscotti
Betyg 4.2 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Bondkakor i cellofan
Betyg 3.4 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Bondkakor med smak av anis
Betyg 3.2 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad