Italienska kycklingbröst med vitello tonnatopotatis

Lysande grillade kycklingfiléer inlindade i parmaskinka. Till kycklingen serverar du en smakrik tonnatopotatis med tonfisk, crème fraiche, kapris och svarta oliver. En ljuvlig måltid med underbara italienska smaker.

Ingredienser
4 portioner
4 kycklingfiléer
8 färska salviablad
salt
peppar
8 skivor parmaskinka
1 msk olja
Tonnatopotatis
1 kg färskpotatis
1 citron
1 burk tonfisk i vatten
2 dl crème fraiche
1 msk kapris
1 vitlöksklyfta
1 krm svartpeppar
2 tomater
1 rödlök
16 svarta oliver med kärnor
1/2 kruka rucolasallad
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
2 stVitello betyder kalv på italienska, därför ska man ha kalv istället för kyckling, men såsen heter salsa tonnata inte vitello tonnato potatis.
Lena
Oliver utan kärnor går lika bra. Då ingredienserna väl inhandlats är det enkelt att tillaga.
Kristina