Italienska kycklingbröst med vitello tonnatopotatis

Betyg 3.3 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Italienska kycklingbröst med vitello tonnatopotatis

Lysande grillade kycklingfiléer inlindade i parmaskinka. Till kycklingen serverar du en smakrik tonnatopotatis med tonfisk, crème fraiche, kapris och svarta oliver. En ljuvlig måltid med underbara italienska smaker.

Italienska kycklingbröst med vitello tonnatopotatis

Ingredienser

4 portioner
4 kycklingfiléer
8 färska salviablad
salt
peppar
8 skivor parmaskinka
1 msk olja

Tonnatopotatis

1 kg färskpotatis
1 citron
1 burk tonfisk i vatten
2 dl crème fraiche
1 msk kapris
1 vitlöksklyfta
1 krm svartpeppar
2 tomater
1 rödlök
16 svarta oliver med kärnor
1/2 kruka rucolasallad

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Vitello betyder kalv på italienska, därför ska man ha kalv istället för kyckling, men såsen heter salsa tonnata inte vitello tonnato potatis.

    Lena

  • Oliver utan kärnor går lika bra. Då ingredienserna väl inhandlats är det enkelt att tillaga.

    Kristina

Testa liknande recept

  • Tortillapizza med parmaskinka
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Parmarullar med olivkräm
    Betyg 3.4 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Persika, getost och tomatpizza
    Betyg 2.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad