Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Ischoklad med kanel

Denna härliga ischoklad med kanelsmak kommer bli en ny julgodisfavorit. Smält bara ihop chokladen med kokosfett över ett vattenbad före du tillsätter vaniljsocker och kanel. Häll upp smeten i fina små formar och låt stelna.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryt chokladen i bitar och lägg tillsammans med kokosfettet i en liten bunke i rostfritt stål.
  2. Sätt skålen över en kastrull med kokande vatten och rör tills chokladen smält i kokosfettet.
  3. Tillsätt vaniljsocker och kanel och rör om.
  4. Häll upp smeten i små formar och ställ dem kallt att stelna.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotin, ägg, soja, gluten och vete.

Recept och bild framtaget av barndietisten Sara Ask.

Ingredienser

Portioner: 20 st
  • 100 g mörk mjölk- och sojafri choklad
  • 50 g kokosfett
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk kanel
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer