Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Inlagda sotare med enbär och purjolök

Gillar du strömming ska du testa de här inlagda sotarna! Strömmingen får steka länge och läggs därefter i en lag där de får bekanta sig med enbär och purjolök. Supergott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lag: Blanda ingredienserna och rör tills sockret löst sig.
  2. Rensa strömmingen, men låt ryggbenet sitta kvar. Skölj den och torka den väl på hushållspapper.
  3. Hetta upp en gjutjärnspanna, den ska vara ordentligt varm. Strö salt i botten på pannan och lägg i strömmingarna, inte för tätt, halstra någon minut på varje sida. De ska ha ordentligt med färg, nästan vara svarta.
  4. Låt sotarna svalna och lägg sedan ner dem i lagen tillsammans med purjolöken och enbären. Låt stå i kyl till nästa dag.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g hel strömming
  • salt
  • 1 purjolök i skivor
  • 2 msk enbär
Lag
  • 1 dl ättiksprit (12%)
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?