Inlagd sill med curry och rödlök | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Inlagd sill med curry och rödlök

Att lägga in sill själv är både kul och gott. Inlagd sill med curry och rödlök består förutom sill, curry och rödlök av äpple och crème fraiche. Smakrikt och lite annorlunda.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vattna ev ur sillfiléerna eller skölj och torka dem noga med hushållspapper. Skär dem i 2 cm breda bitar.
  2. Häll curryn i en skål. Koka upp vattnet och häll över curryn så blir den mindre sträv. Låt svalna.
  3. Skala och finhacka äpple och rödlök. Blanda med crème fraiche och vänd ner sillbitarna. Låt stå kallt 1 dygn innan servering.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 burk inläggningssill (à 420 g)
  • 1 1/2 msk curry
  • 1/2 dl vatten
  • 1 äpple
  • 1 rödlök
  • 2 dl lätt crème fraiche
Lägg till i inköpslistan