Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Inlagd paprika

Genom att lägga in paprikan blir den saftigare och smakrikare. Konsistensen blir mjukare när paprikan har rostats eller grillats och kan dra åt sig olivolja och vitlök bättre. Supergott att servera med en god köttbit på grillfesten.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Dela och ta bort fröhusen i paprikorna. Lägg paprikahalvorna på en smord plåt. Rosta dem 10-15 minuter i ugnen. Lägg därefter paprikorna i plastpåse och slut till, efter en stund kan man enkelt dra av skalen. Eller lägg paprikorna i iskallt vatten en stund.
  3. Dela paprikorna i mindre bitar och stek i rikligt med olivolja, paprikan ska dock inte få så mycket färg. Man kan också grilla paprikorna.
  4. Lägg paprikabitarna i en skål. Täck med olivolja. Lägg i finhackad vitlök. Smaksätt oljan med lite salt och peppar. Låt dra i minst några timmar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 paprikor (valfri färg)
  • 2 dl olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer