Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Enkel

Ingefärsröra

En röra på ingefära och lime med kvarg och yoghurt i grunden, svalkande och gott att servera till middagen eller som dipp till grönsaker och chips. Ingefärsröran ger du även en smak av honung för den lilla sötmans skull.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dagen före festen: Skala och pressa vitlöken. Blanda med salt, svartpeppar och övriga ingredienser.
  2. Fördela röran i ett par skålar. Ställ kallt.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av kvarg och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: ersätt kvarg och yoghurt med mjölkproteinfria ersättningsalternativ.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 burk kvarg (à 2 1/2 dl, 10%)
  • 1 dl yoghurt av medelhavstyp (10%)
  • 1 - 1 1/2 msk riven ingefära
  • rivet skal och juice av 1 lime
  • 1 msk honung
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer