Ingefärsröra
![Ingefärsröra](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
En röra på ingefära och lime med kvarg och yoghurt i grunden, svalkande och gott att servera till middagen eller som dipp till grönsaker och chips. Ingefärsröran ger du även en smak av honung för den lilla sötmans skull.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2009
![Ingefärsröra](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
10 portioner
1 vitlöksklyfta
1 burk kvarg (à 2 1/2 dl, 10%)
1 dl yoghurt av medelhavstyp (10%)
1 - 1 1/2 msk riven ingefära
rivet skal och juice av 1 lime
1 msk honung
1/2 tsk salt
1 krm peppar
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av kvarg och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: ersätt kvarg och yoghurt med mjölkproteinfria ersättningsalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Älskar denna röra ❤️
Susanne
2022-07-01Det underlättar om ingredienserna finns med.
Birgitta
2004-03-18