Ingefärsröra

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
2
Ingefärsröra

En röra på ingefära och lime med kvarg och yoghurt i grunden, svalkande och gott att servera till middagen eller som dipp till grönsaker och chips. Ingefärsröran ger du även en smak av honung för den lilla sötmans skull.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2009

Ingefärsröra

Ingredienser

10 portioner
1   vitlöksklyfta
1   burk kvarg (à 2 1/2 dl, 10%)
1 dl  yoghurt av medelhavstyp (10%)
1 - 1 1/2 msk  riven ingefära
rivet skal och juice av 1   lime
1 msk  honung
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av kvarg och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: ersätt kvarg och yoghurt med mjölkproteinfria ersättningsalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Älskar denna röra ❤️

Susanne

2022-07-01

Det underlättar om ingredienserna finns med.

Birgitta

2004-03-18

Testa liknande recept

Rucolaröra
Betyg 3.5 av 5.
21 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Pistageyoghurt
Betyg 2.7 av 5.
34 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Valnötsbröd
Betyg 3.7 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Matjessilltårta (lättare variant)
Betyg 3.4 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Oströra
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga