Ingefärspäron med kanel och mynta

Betyg 3.1 av 5.81 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Ingefärspäron med kanel och mynta

Inlagda päron är en fruktig dessertfavorit. Här har de fått smak av ingefära och mynta. Ät när de svalnat eller låt dem vila i kylen ett par dar; servera med vaniljglass och hasselnötter.

Ingefärspäron med kanel och mynta

Ingredienser

4 portioner
1/2 citron
1 msk strimlad, färsk ingefära
5 dl vatten
5 dl strösocker
2 kanelstänger
2 kvistar mynta
4 päron

Till servering

vaniljglass
färsk mynta

Gör så här

00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Mycket bra, väl avvägda smaker. Hållbara i kyl, flera veckor!

    Anna-lisa

  • Alldeles för mycket socker enligt receptet. Räcker med 1,5 dl socker. Behövs även syra. Lade till saften från 1,5 citron. Har även testat med att lägga till apelsinskal+lite saft, anis, citrongräs och torkad chili med mycket lyckat resultat.

    Veronica

Näringsvärde per portion

Energi1392 KJ / 333 kCal
Fett9 g
Salt0.3 g
Kolhydrater56 g
Protein4 g

Testa liknande recept

  • Varma päron på nytt sätt
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pocherade päron med yoghurt
    Betyg 4.8 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Aprikos- och äppelkompott med yoghurt
    Betyg 2.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fruktigt te
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad