Ingefärscrisp med ädeldipp

4
0
Ingefärscrisp med ädeldipp

Enkelt och förtjusande gott tilltugg med smak av ingefära. Filodegen penslas med en blandning av ägg, sirap, ingefära, kryddnejlika och kanel. Rulla sedan ihop till långa stavar och grädda i ugnen. Till ingefärscrispen serveras en krämig ädeldipp.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2006

Ingefärscrisp med ädeldipp

Ingredienser

4 portioner
3 äggulor
2 msk sirap
1 msk malen ingefära
1 msk malen kryddnejlika
1 msk malen kanel
1 ask filodeg (à 270 g)
140 g ädelost
2 msk lätt crème fraiche
2 msk mjölk eller vatten

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: ersätt filodegen med glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfri mjölk. Välj laktosfritt ostalternativ istället för ädelost, exemepelvis laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut mjölk mot vatten, eller soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut ädelosten mot mjölkproteinfri färskost.

Gör så här

Tips

Gott till både glöggen och ett glas öl. Doppa dem i ädelostkräm.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 970 KJ / 230 kCal
Fett 17 g
Läs mer om näringsvärden