Enkelt och förtjusande gott tilltugg med smak av ingefära. Filodegen penslas med en blandning av ägg, sirap, ingefära, kryddnejlika och kanel. Rulla sedan ihop till långa stavar och grädda i ugnen. Till ingefärscrispen serveras en krämig ädeldipp.
Ett recept från:
Buffé
nr 11,
2006
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: ersätt filodegen med glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfri mjölk. Välj laktosfritt ostalternativ istället för ädelost, exemepelvis laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut mjölk mot vatten, eller soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut ädelosten mot mjölkproteinfri färskost.
Har du lagat receptet?
Kommentarer