Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ingefärscrisp med ädeldipp

Enkelt och förtjusande gott tilltugg med smak av ingefära. Filodegen penslas med en blandning av ägg, sirap, ingefära, kryddnejlika och kanel. Rulla sedan ihop till långa stavar och grädda i ugnen. Till ingefärscrispen serveras en krämig ädeldipp.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda äggulorna med sirap och kryddor till en jämn smet.
  3. Halvera filodegsarken. Pensla kryddblandningen på halva arken.
  4. Rulla ihop arken till långa cigarrer och baka dem i ugnen i ca 6 minuter eller tills de är gyllenbruna och krispiga.
  5. Mixa ädelosten slät med crème fraiche. Späd med mjölk eller vatten.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: ersätt filodegen med glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfri mjölk. Välj laktosfritt ostalternativ istället för ädelost, exemepelvis laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut mjölk mot vatten, eller soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut ädelosten mot mjölkproteinfri färskost.

Tips

Gott till både glöggen och ett glas öl. Doppa dem i ädelostkräm.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 äggulor
  • 2 msk sirap
  • 1 msk malen ingefära
  • 1 msk malen kryddnejlika
  • 1 msk malen kanel
  • 1 ask filodeg (à 270 g)
  • 140 g ädelost
  • 2 msk lätt crème fraiche
  • 2 msk mjölk eller vatten
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 970 kJ / 230 kCal
Fett: 17 g
Läs mer om näringsvärden