Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Ingefärs- och vaniljglass

Ett charmigt recept på fantastisk ingefärs- och vaniljglass! Du gör glassen av bland annat vaniljstång, ägg, mjölk, grädde, honung och ingefära. Perfekt att servera som lyxig efterrätt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1/2 liter portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela och skrapa ut fröna ur vaniljstången.
  2. Vispa samman ägg och socker.
  3. Koka upp äggblandningen med mjölk, grädde och honung. Lägg i vaniljfrö och stång.
  4. Dra åt sidan och tillsätt ingefära. Låt stå och dra i ca 30 minuter.
  5. Sila och kör i glassmaskin eller i frys i ca 3 timmar, rör om då och då.


Ingredienser

Portioner: 1/2 liter
  • 1 vaniljstång
  • 5 äggulor
  • 1/2 dl socker
  • 1 dl mjölk
  • 4 dl grädde
  • 1/2 dl flytande honung
  • 1 bit riven ingefära (1 bit motsvarar ca 5 cm)
Lägg till i inköpslistan