Indisk risdessert (Kheer)

Betyg 4.2 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Indisk risdessert (Kheer)

Avsluta din middagsbjudning med den här speciella Kheerdesserten med exotiskt inslag från Indien. Du kokar riset i vatten och mjölk smaksatt med kanel, kardemumma, russin, saffran och socker. Perfekt för dig som inte gillar alltför söta efterrätter.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2002

Indisk risdessert (Kheer)

Ingredienser

4 portioner
1 1/2 dl rundkornigt ris
3 dl vatten
7 dl mjölk
3 cm kanelstång
1 krm stötta kardemumma
3 msk socker
1 msk russin (helst Sultan)
1 paket saffran (à 1/2 g)

Garnering

malen kanel
mandlar
nötter

Gör så här

00:10:00
00:40:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Testa liknande recept

Indisk färsgryta med kokos, mango chutney och kardemummaris
Betyg 3.2 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Trendigt te
Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Masala chai
Betyg 3.8 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Körsbärskompott
Betyg 3.5 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kärstis garam masala
Betyg 4.5 av 5.57 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Bakade plommon med yoghurt
Betyg 4.3 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad