Indisk färsgryta med kokos, mango chutney och kardemummaris

Betyg 3.2 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Indisk färsgryta med kokos, mango chutney och kardemummaris

Tillaga en middag med inslag från Indien! Köttfärsen steker du tillsammans med kokosmjölk och mango chutney och riset får en extra smak av ljuvlig kardemumma. Färsgrytan värmer gott i magen!

Indisk färsgryta med kokos, mango chutney och kardemummaris

Ingredienser

4 portioner
4 port jasminris
2 tsk mald kardemumma
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
500 g nötfärs
2 msk smör eller margarin
1 förp kokosmjölk (à 400 ml)
1 dl mango chutney
salt
peppar
1 lime
2 dl gröna ärtor

Gör så här

00:05:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Jag använde strimlad kalkon. Lät vitkål fräsa med, kryddade med sambal oelek och hot sauce. Ogillar sockret i chutney, tog fryst mango istället. Lät en kycklingbuljongtärning gå med och toppade med saffran. I riset hade jag vitlök och kokosolja också.

    Kristina

Näringsvärde per portion

Energi3345 KJ / 800 kCal
Fett39.8 g
Kolhydrater73.7 g
Protein34.5 g

Testa liknande recept

  • Indisk risdessert (Kheer)
    Betyg 4.2 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kikärtsbiffar med koriander, curry och chili
    Betyg 3.4 av 5.31 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kardemummakrutonger
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Kryddsocker
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad