Inbakad fläskfilé

Hur gör man en fläskfilé lite festligare? Man rullar in den i smördeg såklart! Tillsammans med en fyllning gjord på svamp, timjan, schalottenlök och dijonsenap blir denna klassiska rätt precis så god som det låter. Servera med rostad potatis och grönpepparsås.

Gör så här
00:25:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
13 stTestar en variant med fläskytterfilé. Fyllning med Västerbottensost, vitlök, ädelost på tub och soltorkade tomater. Salt och peppar. Istället för svamp (hade ingen hemma) tog jag Quornfärs som "svamp" och blandade i fyllningen. Meddelar senaste om det blev gott.
Tina
Så himla gott och en lysande rätt för en mindre middagsbjudning!
Paula
Jamen se på tusan. Jag använde receptet med vad jag hade och importerade lite egna saker. Summa samarium, det blev jätte bra trots att det var första gången jag gjorde detta i en airfyer. Men fy va trist att äta ensam. ;)
Jan
Super gott och saftigt. Köttet blev perfekt!
Annemarie
Mycket gott 😋 Dock hade jag behövt smöra formen eller lagt ett bakplåtspapper i botten, för hela bottnen fastnade tyvärr i formen.
Caroline
Hur har ni tillagat potatisen ? hittar ej det i receptet?
Gunvor
På bilden ser det ut som att potatisen gått med i ugnen, men det står inte något om det i receptet. Bara jag som ogillar bilder på maträtter som inte överensstämmer med receptet?
Johan
Såååå enkelt och sååå gott, ny favorit hemma. Tipset att låta det svalna innan man skär upp, risken annars att smördegen blir "mushig"
Agneta
Ah, som att flyttas 30 år tillbaka i tiden. Vissa 80-tals recept förtjänar att återupplivas, bl a denna klassiker.
Oskar
Kanon gott, jag lätt allihopa svalna, så det blev jätte bra. Gör jag jätte gärna om en annan gång. Mvh Dorthe
Dorthe