Hummingbird cake

Hummingbirdkakan är en klassisk amerikansk kaka som innehåller både ananas, banan och nötter. En riktig maffig mjuk kaka som du täcker med en fräsch frosting av färskost och florsocker. Toppa kakan med pekannötter och pudra över lite kanel så att den blir riktigt vacker.

Ingredienser
12 bitar
Till formen
matfett
ströbröd
Botten
1 förp krossad ananas (à 425 g)
1 mogen banan
2 ägg
1 dl pekannötter
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk mald Ceylon kanel
1/2 tsk mald kardemumma
2 1/2 dl farinsocker
1 dl riven kokos
1 dl rapsolja
Frosting
200 g cream cheese (färskost)
75 g rumstempererat smör
2 tsk vaniljsocker
6 dl florsocker
Dekoration
1 dl pekannötter
1 tsk mald Ceylon kanel
Gör så här
00:45:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi2167 KJ / 518 kCal
Fett25 g
Salt0.41 g
Kolhydrater66 g
Protein5 g
Kommentarer
Kan man frysa in MED frosting?
Elisabet
2025-08-27Hej Elisabet! Kakan går superbra att frysa! Vi har inte provat att frysa in med frostingen men jag skulle gissa att det fungerar fint! och för att svara på din fråga nedan så kan du byta ut mot vilka andra nötter som helst! Lycka till nu! :)
ICA-köket
2025-08-28Och... Kan man frysa in utan frosting?
Elisabet
2025-08-27Kan man ha valnötter el cashewnötter istället?
Elisabet
2025-08-27