Hummingbird cake

Betyg 4.8 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Hummingbird cake

Hummingbirdkakan är en klassisk amerikansk kaka som innehåller både ananas, banan och nötter. En riktig maffig mjuk kaka som du täcker med en fräsch frosting av färskost och florsocker. Toppa kakan med pekannötter och pudra över lite kanel så att den blir riktigt vacker.

Hummingbird cake

Ingredienser

12 bitar

Till formen

matfett
ströbröd

Botten

1 förp krossad ananas (à 425 g)
1 mogen banan
2 ägg
1 dl pekannötter
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk mald Ceylon kanel
1/2 tsk mald kardemumma
2 1/2 dl farinsocker
1 dl riven kokos
1 dl rapsolja

Frosting

200 g cream cheese (färskost)
75 g rumstempererat smör
2 tsk vaniljsocker
6 dl florsocker

Dekoration

1 dl pekannötter
1 tsk mald Ceylon kanel

Gör så här

00:45:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

5 st
  • Kan man frysa in MED frosting?

    Elisabet

    Hej Elisabet! Kakan går superbra att frysa! Vi har inte provat att frysa in med frostingen men jag skulle gissa att det fungerar fint! och för att svara på din fråga nedan så kan du byta ut mot vilka andra nötter som helst! Lycka till nu! :)

    ICA-köket

  • Och... Kan man frysa in utan frosting?

    Elisabet

  • Kan man ha valnötter el cashewnötter istället?

    Elisabet

Näringsvärde per bit

Energi2167 KJ / 518 kCal
Fett25 g
Salt0.41 g
Kolhydrater66 g
Protein5 g

Testa liknande recept

  • Snabba morning buns
    Betyg 2.6 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Biscotti med choklad och pekan
    Betyg 5 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kladdkaka med vit choklad och saffran
    Betyg 4.7 av 5.27 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad