Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Hummerlag

Snabblagad hummerlag som ger fantastiska smaker och gör hummern otroligt mör! Lättöl, dill, vatten, salt och socker är allt som krävs för detta enkla recept.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 3 l portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina hummern i 12-14 timmar i förpackningen i kylen, eller enligt anvisning på förpackningen.
  2. Blanda ingredienserna till lagen i en stor kastrull. Koka upp och låt småkoka i några minuter. Låt kallna helt.
  3. Ta ut hummern ur förpackningen, se till att den är helt fri från is. Lägg hummern i lagen.
  4. Obs! Undvik att stoppa fingrarna i lagen, det kan orsaka mögel. Låt humrarna ligga i lagen i 2 dygn. Förvara dem i kyl.

Ingredienser

Portioner: 3 l
  • 2 l vatten
  • 1 l bayerskt lättöl (mörkt)
  • 1 dl grovt salt
  • 4 msk socker
  • 100 g dillstjälkar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?