Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Huli hulisticks

Huli hulisticks är en exotiskt rätt som innehåller yakitorimarinerad kyckling. Till detta en frisk sallad av plommon och äpplen. Ingefäran kombinerad med sötman från apelsinsaft, socker och jordnötsolja gör Huli hulisticksen förstklassiga.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kycklingköttet i bitar. Trä dem på 12 vattensköljda träspett (för 4 port). Marinera kycklingspetten 4-6 timmar i yakitori- eller teriyakisåsen.
  2. Vinägrett: Mixa ingefära och vatten. Blanda med resten av ingredienserna till vinägretten.
  3. Plommonsallad: Kärna ur plommonen, skala och kärna ur äpplena. Skär dessa i tärningar. Finstrimla salladen. Blanda detta.
  4. Ta upp kycklingspetten och stek dem försiktigt i lite olja.
  5. Servera med plommonsalladen och vinägretten. Strö över lite grovkrossad svartpeppar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g rent kycklingkött t ex filé
  • 1 dl yakitorisås (1 dl yakitorisås kan bytas mot 1 dl teriyakisås + 2 msk brun farin)
  • grovkrossad svartpeppar
Vinägrett
  • 1 msk finriven ingefära
  • 2 msk vatten
  • 1 1/2 msk sake eller vitt vin
  • 1/2 tsk socker
  • 1 1/2 msk apelsinsaft
  • 1/2 msk vinäger
  • 1 1/2 msk jordnötsolja
  • 1 1/2 krm salt
Plommonsallad
  • 8 färska plommon
  • 2 gröna äpplen
  • frisésallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?