Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Höstlig paj

Rejäl och härlig höstlig paj. Pajen har en mättande fyllning med krispiga morötter och palsternackor. Perfekt till vickning eller fredagsmys med en krispig sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Pajskal: Hacka samman vetemjöl, margarin och kvarg till en deg. Lägg den i kyl medan fyllningen förbereds.
  3. Fyllning: Skölj och strimla purjolök, palsternackor, morötter. Skölj och tärna tomater.
  4. Tryck ut pajdegen i en form, ca 26 cm i diameter (för 4 port). Förgrädda i ca 10 minuter.
  5. Fördela grönsakerna i pajskalet och krydda med hackad timjan, basilika och gräslök.
  6. Äggstanning: Vispa ihop ägg, mjölk, salt, peppar och gratängost.
  7. Häll över äggstanningen och grädda pajen i 25-30 minuter. Servera med grönsallad.

Ingredienser

Portioner: 4
Pajskal
  • 3 dl vetemjöl
  • 50 g margarin
  • 1 dl kvarg
Fyllning
  • 1 purjolök
  • 2 palsternackor
  • 2 morötter
  • 2 tomater
  • 1 msk basilika, timjan och gräslök
Äggstanning
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 3 dl gratängost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?