Höstlig paj

34
5
Höstlig paj

Rejäl och härlig höstlig paj. Pajen har en mättande fyllning med krispiga morötter och palsternackor. Perfekt till vickning eller fredagsmys med en krispig sallad.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2001

Höstlig paj

Ingredienser

4 portioner

Pajskal

3 dl vetemjöl
50 g margarin
1 dl kvarg

Fyllning

1 purjolök
2 palsternackor
2 morötter
2 tomater
1 msk basilika, timjan och gräslök

Äggstanning

3 ägg
3 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 krm peppar
3 dl gratängost

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

34

Kommentarer

Helena

2021-08-01

Helt suverän deg. Den är ordentligt sammanhållen (gummiaktig som nån annan skrev), vilket gör att den blir lättarbetad. Jag använder alltid ert recept på oavsett paj.

Melina

2020-10-07

Kvargen gjorde att pajdegen blev gummi-aktig. Alldeles för mycket fyllning och vätska. Jag saltade och fräste på fyllningen för att få bort lite av vätskan, men det hjälpte tyvärr inte.

Annika

2014-02-02

Blev för mycket fyllning och en rinnig äggstanning (hade bara i 2 dl mjölk), men trots detta var det riktigt gott. Serverade med avocado, tomater, kvarg och salsa - ett hett tips! Salsan passade superbra med pajen.