Höstlig paj
Rejäl och härlig höstlig paj. Pajen har en mättande fyllning med krispiga morötter och palsternackor. Perfekt till vickning eller fredagsmys med en krispig sallad.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2001
Ingredienser
4 portioner
Pajskal
3 dl vetemjöl
50 g margarin
1 dl kvarg
Fyllning
1 purjolök
2 palsternackor
2 morötter
2 tomater
1 msk basilika, timjan och gräslök
Äggstanning
3 ägg
3 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 krm peppar
3 dl gratängost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Helt suverän deg. Den är ordentligt sammanhållen (gummiaktig som nån annan skrev), vilket gör att den blir lättarbetad. Jag använder alltid ert recept på oavsett paj.
Helena
2021-08-01Kvargen gjorde att pajdegen blev gummi-aktig. Alldeles för mycket fyllning och vätska. Jag saltade och fräste på fyllningen för att få bort lite av vätskan, men det hjälpte tyvärr inte.
Melina
2020-10-07Blev för mycket fyllning och en rinnig äggstanning (hade bara i 2 dl mjölk), men trots detta var det riktigt gott. Serverade med avocado, tomater, kvarg och salsa - ett hett tips! Salsan passade superbra med pajen.
Annika
2014-02-02