Chokladfondue med frukt | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Chokladfondue med frukt

En ljuvligt god dessert som inte kräver mycket tid köket! Låt mörk choklad smälta i varm grädde till en härlig fondue. Skär frukten i lagom stora kuber och låt gästerna välja bland bitarna att doppa i chokladen. Denna uppskattade efterrätt passar såväl romantiska middagar som tillställningar med yngre gäster.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm grädden i en kastrull. Bryt ner chokladen och låt den smälta.
  2. Kärna ur, skala och skär frukten i bitar.
  3. Doppa frukten i chokladen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 200 g mörk choklad
  • 1 päron
  • 1 banan
  • 1 apelsin
  • 2 kiwi
Lägg till i inköpslistan