Honungsapelsin med glass | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Honungsapelsin med glass

Denna superenkla efterrätt av honungsapelsin med glass gör du på ett kick. Stek lätt nötterna och frukt med honung och lägg upp på assietter tillsammans med en glasskula. Ringla över den heta, smaskiga apelsin- och honungsskyn och avnjut direkt.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala apelsinerna med hjälp av en vass kniv. Skär apelsinerna i ganska tunna skivor. Skölj, dela och kärna ur vindruvorna. Dela valnötskärnorna.
  2. Rosta valnötterna lätt i en stekpanna. Tillsätt honungen. Lägg ner apelsiner och vindruvor i honungen och låt dem "steka" ganska hastigt på båda sidorna.
  3. Lägg upp frukten och nötterna på assietter. Placera en glasskula på toppen av varje portion. Häll över den heta apelsin- och honungsskyn. Servera genast.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 apelsiner
  • 1 liten klase, gröna och/eller blå vindruvor
  • 10 valnötskärnor
  • 1/2 dl honung
  • valnötsglass
Lägg till i inköpslistan