Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Hoisans biffwok

Är du sugen på något asiatiskt? Laga till en biffwok med hoisinsås. Du wokar biffen tillsammans med sockerärter, svamp och salladslök. Servera biffwoken tillsammans med nudlar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär biffen i tunna strimlor. Häll hoisinsåsen över köttet och blanda i ingefäran. Låt marinera ca 1 tim i kylskåpet.
  2. Skölj och strimla salladslöken. Ansa och skär svampen i mindre bitar. Skölj, snoppa eventuellt och skär sockerärterna i tunna strimlor.
  3. Rosta sesamfröna i en torr, het wok- eller stekpanna tills de fått fin färg. Ta upp på ett fat så länge. Låt köttet rinna av i en sil men spara marinaden. Stek köttet i hälften av oljan i woken ca 2 min under omrörning. Ta upp på ett fat så länge.
  4. Fräs lök, svamp och sockerärter i resten av oljan några min under omrörning. Blanda i köttet och häll över marinaden.
  5. Låt alltsammans bli varmt och strö över sesamfröna. Servera woken med nudlar och extra hoisinsås för den som så önskar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g utskuren biff i bit
  • 1 dl hoisinsås
  • 2 msk färskriven ingefära
  • 1 knippa salladslök
  • 250 g svamp t ex shiitake, ostronskivling, champinjoner
  • 250 g färska eller djupfrysta sockerärtor
  • 1/2 dl sesamfrön
  • 2 msk olja
Lägg till i inköpslistan