Hjortronsyltkakor

Syltkakor med det norrländska guldet är en garanterad succé runt fikabordet! Baka ut degen och gör små fördjupningar som du fyller med gyllene hjortronsylt. En kakklassiker i lyxigt utförande!

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
6 st2,5 cm i diameter och 5 mm tjocka skivor blir mikroskopiska kakor som är svåra att lasta med sylt. Kakorna på bilden har uppenbarligen ingenting med de här måtten att göra.
Niklas
Tack Niklas och ni andra som kommenterat antalet kakor. Nu har vi provbakat receptet igen och justerat antal och tjocklek på rullarna. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Degen är svårt att sätta ihop, använd jag inte kavla bara händerna, det kommer max 30 kakor, men mina barn uppskattades
Nataliia
Ett tips är att tillsätta lite färskmalen kardemumma i degen. Blir väldigt gott ihop med hjortronsylten.
Lina
Hemsk recept där degen inte ens var söt! Jag brukar nästan alltid minska på sockret i recept men i det här följde jag receptet och det är väldigt mycket mjöl, 2,5 dl, på en halv dl socker. Blev inte bra!
Sofia
Ett kryddmått bakpulver? Jag jämförde med andra recept och tog en tesked istället! :-)
Louise
Hej Louise! Ja, det stämmer, 1 krm bakpulver är helt rätt i vårt recept. 😊 Hälsningar Elina
ICA-köket
Jättefina kakor, men jag skulle göra rullarna 3 cm i diameter och sedan skära skivorna 1 cm höga, annars blir de väldigt väldigt små.
Sigrid