Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Heta räkrullar

Lysande snittar som kommer att bli en succé på mingelpartyt. Fräscha räkor blandas med fyllig crème fraiche, majonnäs och het chili. Röran sveps sedan in i färskt tunnbröd och rullas ihop till gudomliga, heta räkrullar.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala räkorna och hacka dem fint.
  2. Rör ihop majonnäs, crème fraiche, chilipulver och chilisås. Vänd ner räkorna och löken.
  3. Stryk ut räksmeten på tunnbröden. Rulla ihop till rullar och skär i 2-3 cm tjocka skivor. Lägg rundlarna på ett fat och garnera med blad av färsk körvel.

För alla

Gör glutenfri: välj ett glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 500 g räkor med skal
  • 1 dl majonnäs
  • 1/2 dl crème fraiche
  • 2 msk chilisås
  • 1/2 msk chilipulver
  • 2 msk finhackad rödlök
  • 4 ark tunnbröd
  • färsk körvel till garnering
Lägg till i inköpslistan