Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Tunnbrödsrulle med skärgårdsröra

Denna fina och snabblagade tunnbrödsrulle innehåller en härlig skärgårdsröra. Hacka upp räkor och lax som du blandar med riven pepparrot, rödlök, dill, gräslök och kvarg. Bred sedan ut röran i smörade tunnbröd och rulla ihop på längden.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka räkor och kallrökt eller gravad lax.
  2. Tillsätt riven pepparrot, dill, gräslök, rödlök samt kvarg. Smaka av med citronjuice, salt och peppar.
  3. Bre smör på tunnbröden och bre sedan ut fyllningen över hela tunnbröden. Rulla ihop på längden och skär i bitar/rullar.

Ingredienser

Portioner: 20 bitar
  • 1 dl skalade räkor
  • 100 g kallrökt eller gravad lax
  • 1 msk riven pepparrot
  • 1 kruka hackad dill
  • 1 kruka hackad gräslök
  • 1/2 hackad rödlök
  • 1 1/2 dl kvarg
  • 1/2 citron (juicen)
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 3 tunnbröd
  • smör
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 283 kJ / 68 kCal
Läs mer om näringsvärden