Het tomatsalsa | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Het tomatsalsa

Het tomatsalsa är lika god varm som kall. Sambal oelek, vitlök, koriander och lime ger sting till denna kraftfulla salsa. Du mixar ihop den på ett litet kick.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg i en mixer: grovtärnade rödlökar, hackad vitlöksklyfta, grovhackad koriander, avrunna krossade tomater, juice från lime, sambal oelek, socker och salt. Mixa till önskad konsistens.
  2. Servera salsan kall eller varm.

Tips

Passar till: Fisk, fågel, skaldjur, nöt- och fläskkött.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 rödlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 kruka koriander
  • 2 burkar krossade tomater
  • juicen från 1 lime
  • 1 msk sambal oelek
  • 2 msk socker
  • 1 tsk salt
Lägg till i inköpslistan