Het rouille | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Het rouille

Ett lättlagat recept på het rouille som passar bra som tillbehör till olika måltider, till exempel med kött. Du gör den kryddiga såsen av bland annat ägg, vinäger, senap, saffran, vitlök, olja och sambal oelek.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 1/2 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör ihop äggula, vinäger, senap, saffran, tomatpuré och vitlök.
  2. Vispa ner oljorna lite i taget. Smaka av rouillen med sambal oelek och salt.

För alla

Innehåller ägg men är fri från gluten, laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 2 1/2 dl
  • 1 äggula
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1/2 paket saffran
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 dl rumsvarm olivolja
  • 1 dl rumsvarm rapsolja
  • 3/4 tsk sambal oelek
  • 1 1/2 krm salt
Lägg till i inköpslistan