Het och kryddig mangoröra | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Het och kryddig mangoröra

Ett fruktigt och pikant tillbehör till ost, grillad fisk eller kyckling. Receptet ger cirka 5 dl.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och grovhacka löken. Fräs lök och russin i en het kastrull i olja ett par minuter.
  2. Dela, kärna ur och finhacka chilifrukten. Tillsätt den och ingefäran och spiskumminen. Fräs i ytterligare ett par minuter.
  3. Skär mangoskivorna i 2x2 cm stora bitar. Vänd ner dem och 1/2 dl av mangolagen (för 4 port) samt äppelcidervinägern i kastrullen.
  4. Låt detta småputtra i 3-4 minuter. Smaka av med salt. Låt svalna. Rör ner koriandern.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 liten gul lök
  • 1/2 dl russin
  • olja
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 msk ingefära
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1 burk skivad mango (à 425 g)
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • salt
  • 1/2 dl grovhackad koriander
Lägg till i inköpslistan