Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Henriks fredagslax

Lättlagad och god är denna fredagslax som passar lika bra till vardagsmiddagen som till helgens middag. Fiskfilén får en blandning av crème fraiche, senap, vitt vin och honung över sig innan den tillagas i ugnen. Servera med ris och wokgrönsaker.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Blanda samman crème fraiche med fransk senap, vitt vin, honung, salt och vitpeppar.
  3. Lägg laxfilén i en ugnssäker form. Bred över crème fraicheblandningen. Tillaga i ca 20 min.
  4. Till servering: Servera laxen med vildris och frästa wokgrönsaker.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk fransk senap
  • 2 msk vitt vin
  • 1 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 600 g laxfilé (utan skinn och ben)
Till servering
  • vildris
  • wokgrönsaker
Lägg till i inköpslistan