Henriks fredagslax

Betyg 4.1 av 5.
28 personer har röstat
19
Henriks fredagslax

Lättlagad och god är denna fredagslax som passar lika bra till vardagsmiddagen som till helgens middag. Fiskfilén får en blandning av crème fraiche, senap, vitt vin och honung över sig innan den tillagas i ugnen. Servera med ris och wokgrönsaker.

Henriks fredagslax

Ingredienser

4 portioner
2 dl  crème fraiche
2 msk  fransk senap
2 msk  vitt vin
1 msk  honung
1 tsk  salt
1 krm  vitpeppar
600 g  laxfilé (utan skinn och ben)

Till servering

vildris
wokgrönsaker

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
28 personer har röstat

Kommentarer

Supergott! En återkommande favorit i vår familj.

Sofia

2013-11-14

Luktar och smakar förfärligt

Louise

2010-02-16

Jag brukar kalla den Torsdagstorsk och använda någon (tex alaska pollok) fryst vit fisk. Det tycker jag blir jättebra (och billigt).

Maria

2008-09-17

Testa liknande recept

Honungsglaserade kycklingklubbor med pasta
Betyg 3.6 av 5.
11 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Tillbehör med rödlök
Betyg 2.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Skaldjur med två dipsåser
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad lax med honungsvinägrette och primörsallad
Betyg 3.4 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sallad med rökt sik
Betyg 3 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Blomkål med zucchini och paprika i honungsvinägrett
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga