Henriks fredagslax
Lättlagad och god är denna fredagslax som passar lika bra till vardagsmiddagen som till helgens middag. Fiskfilén får en blandning av crème fraiche, senap, vitt vin och honung över sig innan den tillagas i ugnen. Servera med ris och wokgrönsaker.
Ingredienser
4 portioner
2 dl crème fraiche
2 msk fransk senap
2 msk vitt vin
1 msk honung
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
600 g laxfilé (utan skinn och ben)
Till servering
vildris
wokgrönsaker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Supergott! En återkommande favorit i vår familj.
Sofia
2013-11-14Luktar och smakar förfärligt
Louise
2010-02-16Jag brukar kalla den Torsdagstorsk och använda någon (tex alaska pollok) fryst vit fisk. Det tycker jag blir jättebra (och billigt).
Maria
2008-09-17