ÖVER 60 MIN | Medel

Hemmagjord jordgubbsglass

Smaken på egen jordgubbsglass är helt oslagbar. Det kräver lite förberedelse, då den behöver en stund i kylen för att bli bra, men den tiden är det helt klart värt. Jordgubbsglassen gör du sedan klar i glassmaskinen. Den vackert rosa och hemmagjorda jordgubbsglassen serveras gärna med färska bär.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt mjölken, grädden, honungen och saltet koka upp och ta av från värmen.
  2. Vispa ihop äggulor och socker. Vispa ner i gräddmjölken och sjud under omrörning till 85°C (låt det ej koka). Häll glassmeten i en bunke och låt svalna. Ställ i kylen minst 8 timmar.
  3. Ansa och mixa jordgubbarna slätt och rör ner i glassgrunden.
  4. Kör glassgrunden i glassmaskin. Ställ glassen i frysen till servering.

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och grädde.
Gör mjölkprotenifri: byt mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Tips

Har glassen stått länge i frysen så att den blir för hård. Ta fram den en stund och vispa sedan snabbt med elvisp.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 4 1/2 dl mjölk
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 3/4 dl honung
  • 1 krm salt
  • 6 äggulor
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 l färska jordgubbar (1 l motsvarar 500 g)
Till garnering
  • färska jordgubbar