Hemmagjord jordgubbsglass
Smaken på egen jordgubbsglass är helt oslagbar. Det kräver lite förberedelse, då den behöver en stund i kylen för att bli bra, men den tiden är det helt klart värt. Jordgubbsglassen gör du sedan klar i glassmaskinen. Den vackert rosa och hemmagjorda jordgubbsglassen serveras gärna med färska bär.
Ingredienser
6 portioner
4 1/2 dl mjölk
1 1/2 dl vispgrädde
3/4 dl honung
1 krm salt
6 äggulor
3/4 dl strösocker
1 l färska jordgubbar (1 l motsvarar 500 g)
Till garnering
färska jordgubbar
För alla
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och grädde.
Gör mjölkprotenifri: byt mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Tips
Har glassen stått länge i frysen så att den blir för hård. Ta fram den en stund och vispa sedan snabbt med elvisp.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Varför 8 timmar i kylen? Räcker det inte att den är kall innan jag kör den i glassmaskinen?
Torie
2024-05-21Hej Torie! Jo, egentligen räcker det men vill man ha lite fylligare smak kan man vänta ett tag! Men det är nog hårfin skillnad så kör du så fort den är kall! Hoppas det smakar! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-05-21Hur gör man utan glass maskin
Monica
2022-03-26Vilket antal portioner motsvarar 1 liter glass?
Jennie
2021-12-31