Hemmagjord jordgubbsglass

Smaken på egen jordgubbsglass är helt oslagbar. Det kräver lite förberedelse, då den behöver en stund i kylen för att bli bra, men den tiden är det helt klart värt. Jordgubbsglassen gör du sedan klar i glassmaskinen. Den vackert rosa och hemmagjorda jordgubbsglassen serveras gärna med färska bär.

Gör så här
08:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
8 stOch om man inte har någon maskin?
Rosalie
Hej Rosalie! Om du inte har någon glassmaskin så kan du använda det här receptet istället: https://www.ica.se/recept/jordgubbsglass-utan-glassmaskin-491/ Eller det här: https://www.ica.se/recept/glass-med-rostade-jordgubbar-750449/ Och då kan du ju välja att ta bort basilikan. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Varför 8 timmar i kylen? Räcker det inte att den är kall innan jag kör den i glassmaskinen?
Torie
Hej Torie! Jo, egentligen räcker det men vill man ha lite fylligare smak kan man vänta ett tag! Men det är nog hårfin skillnad så kör du så fort den är kall! Hoppas det smakar! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Hur gör man utan glass maskin
Monica
Vilket antal portioner motsvarar 1 liter glass?
Jennie
Tina - Sök på Parfait så får du bra recept på "glass" som inte behöver glassmaskin. Samt blir jättegott och krämigt.
Magdalena
Jag tycker att det vattnas i munnen, bara jag läser receptet. Jag undrar om det finns möjligthet att göra på ett annat sätt, om glassmaskin saknas. Mvh Tina.
Tina
Supergod glass! Ska göra för andra gången
Madelene
Vad menas med 0,75 st honung?
Carin
Hej Carin! Det var ju en bra fråga. Miss av oss, nu har vi lagt till dl som är måttet du ska använda. Hoppas du gillar glassen. Hälsningar Ulrika
ICA-köket