Hemgjorda fiskbullar med ingefära och nudlar

8
2
Hemgjorda fiskbullar med ingefära och nudlar

Recept på hemgjorda fiskbullar, här gjorda på torsk som får smak av ingefära, chili, lime, vitlök och koriander. De smarriga fiskbullarna serveras i en värmande buljong tillsammans med ramennudlar, pak choi och böngroddar. Smaklig måltid!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020

Hemgjorda fiskbullar med ingefära och nudlar

Ingredienser

4 portioner

Fiskbullar

500 g skinnfri torskfilé
1 tsk salt
1 äggvita
1/2 dl majsstärkelse
1/2 hackad chilifrukt
1 msk finriven ingefära
1 tsk finrivet limeskal
1 finriven vitlöksklyfta
1 dl hackad koriander
12 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
2 msk vit misopasta
1 tsk sambal oelek
200 g ramennudlar
1 förp pak choi (à 250 g)
1 förp färska böngroddar (à ca 180 g)
2 msk rostade sesamfrön
färsk koriander (till garnering)

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ramennudlar mot glas- eller risnudlar.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Stina

2020-11-08

Sååå gott!

Ludvig oskar

2020-04-21

Fiskbullarna blev supergoda, men buljongen var ganska trist så den får man piffa till lite.