Hemgjorda fiskbullar med ingefära och nudlar

5
2
Hemgjorda fiskbullar med ingefära och nudlar

Recept på hemgjorda fiskbullar, här gjorda på torsk som får smak av ingefära, chili, lime, vitlök och koriander. De smarriga fiskbullarna serveras i en värmande buljong tillsammans med ramennudlar, pak choi och böngroddar. Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020

Hemgjorda fiskbullar med ingefära och nudlar

Ingredienser

4 portioner

Fiskbullar

500 g
skinnfri torskfilé
1 tsk
salt
1
äggvita
1/2 dl
majsstärkelse
1/2
hackad chilifrukt
1 msk
finriven ingefära
1 tsk
finrivet limeskal
1
finriven vitlöksklyfta
1 dl
hackad koriander
12 dl
vatten
2
hönsbuljongtärningar
2 msk
vit misopasta
1 tsk
sambal oelek
200 g
ramennudlar
1
förp pak choi (à 250 g)
1
förp färska böngroddar (à ca 180 g)
2 msk
rostade sesamfrön
-
färsk koriander (till garnering)

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ramennudlar mot glas- eller risnudlar.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Stina

11/8/2020

Sååå gott!

Ludvig oskar

4/21/2020

Fiskbullarna blev supergoda, men buljongen var ganska trist så den får man piffa till lite.

Testa liknande recept