Hemgjorda fiskbullar med ingefära och nudlar

Betyg 4.6 av 5.
9 personer har röstat
2
Hemgjorda fiskbullar med ingefära och nudlar

Recept på hemgjorda fiskbullar, här gjorda på torsk som får smak av ingefära, chili, lime, vitlök och koriander. De smarriga fiskbullarna serveras i en värmande buljong tillsammans med ramennudlar, pak choi och böngroddar. Smaklig måltid!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020

Hemgjorda fiskbullar med ingefära och nudlar

Ingredienser

4 portioner

Fiskbullar

500 g skinnfri torskfilé
1 tsk salt
1 äggvita
1/2 dl majsstärkelse
1/2 hackad chilifrukt
1 msk finriven ingefära
1 tsk finrivet limeskal
1 finriven vitlöksklyfta
1 dl hackad koriander
12 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
2 msk vit misopasta
1 tsk sambal oelek
200 g ramennudlar
1 förp pak choi (à 250 g)
1 förp färska böngroddar (à ca 180 g)
2 msk rostade sesamfrön
färsk koriander (till garnering)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Sååå gott!

Stina

2020-11-08

Fiskbullarna blev supergoda, men buljongen var ganska trist så den får man piffa till lite.

Ludvig oskar

2020-04-21

Testa liknande recept

Ramen med kryddig fläskfärs
Betyg 4.6 av 5.
176 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Curryramen med pak choi och tofu
Betyg 3.7 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ramensoppa med kyckling
Betyg 4.2 av 5.
78 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Jamaican-rub
Betyg 2 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Scallion pancakes – kinesiska pannkakor
Betyg 4.7 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ramen med tofu och shiitake
Betyg 4.2 av 5.
42 personer har röstat
Under 30 min att tillaga