UNDER 60 MIN | Medel

Hemgjorda fiskbullar med ingefära och nudlar

Recept på hemgjorda fiskbullar, här gjorda på torsk som får smak av ingefära, chili, lime, vitlök och koriander. De smarriga fiskbullarna serveras i en värmande buljong tillsammans med ramennudlar, pak choi och böngroddar. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fiskbullar: Skär torsken i bitar. Lägg i en matberedare med salt och mixa några sekunder till en grov smet. Tillsätt övriga ingredienser och mixa snabbt ihop. Forma till ca 35 små bollar (för 4 port) med fuktiga händer. Stek bollarna i olja tills de får fin färg.
  2. Koka upp vatten och smulade buljongtärningar. Vispa ner miso och sambal.  
  3. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Låt pak choien koka med sista 30 sekunderna. 
  4. Fördela nudlar, pak choi och fiskbullar i portionsskålar. Häll buljongen i skålarna. Toppa med böngroddar, koriander och sesamfrön. 

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ramennudlar mot glas- eller risnudlar.

Ingredienser

Portioner: 4
Fiskbullar
  • 500 g skinnfri torskfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 äggvita
  • 1/2 dl majsstärkelse
  • 1/2 hackad chilifrukt
  • 1 msk finriven ingefära
  • 1 tsk finrivet limeskal
  • 1 finriven vitlöksklyfta
  • 1 dl hackad koriander
  • 12 dl vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 2 msk vit misopasta
  • 1 tsk sambal oelek
  • 200 g ramennudlar
  • 1 förp pak choi (à 250 g)
  • 1 förp färska böngroddar (à ca 180 g)
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • färsk koriander (till garnering)