Hemgjorda fiskbullar med ingefära och nudlar

Betyg 4.6 av 5.
9 personer har röstat
2
Hemgjorda fiskbullar med ingefära och nudlar

Recept på hemgjorda fiskbullar, här gjorda på torsk som får smak av ingefära, chili, lime, vitlök och koriander. De smarriga fiskbullarna serveras i en värmande buljong tillsammans med ramennudlar, pak choi och böngroddar. Smaklig måltid!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020

Hemgjorda fiskbullar med ingefära och nudlar

Ingredienser

4 portioner

Fiskbullar

500 g  skinnfri torskfilé
1 tsk  salt
1   äggvita
1/2 dl  majsstärkelse
1/2   hackad chilifrukt
1 msk  finriven ingefära
1 tsk  finrivet limeskal
1   finriven vitlöksklyfta
1 dl  hackad koriander
12 dl  vatten
2   hönsbuljongtärningar
2 msk  vit misopasta
1 tsk  sambal oelek
200 g  ramennudlar
1   förp pak choi (à 250 g)
1   förp färska böngroddar (à ca 180 g)
2 msk  rostade sesamfrön
färsk koriander (till garnering)

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ramennudlar mot glas- eller risnudlar.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Sååå gott!

Stina

2020-11-08

Fiskbullarna blev supergoda, men buljongen var ganska trist så den får man piffa till lite.

Ludvig oskar

2020-04-21

Testa liknande recept

Ramen med kryddig fläskfärs
Betyg 4.7 av 5.
169 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Scallion pancakes – kinesiska pannkakor
Betyg 4.7 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jamaican-rub
Betyg 2 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ramensoppa med kyckling
Betyg 4.2 av 5.
76 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Curryramen med pak choi och tofu
Betyg 3.7 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ramen med ägg och champinjoner
Betyg 4 av 5.
32 personer har röstat
Under 45 min att tillaga