Hemgjorda fiskbullar med ingefära och nudlar
Recept på hemgjorda fiskbullar, här gjorda på torsk som får smak av ingefära, chili, lime, vitlök och koriander. De smarriga fiskbullarna serveras i en värmande buljong tillsammans med ramennudlar, pak choi och böngroddar. Smaklig måltid!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020
Ingredienser
4 portioner
Fiskbullar
500 g skinnfri torskfilé
1 tsk salt
1 äggvita
1/2 dl majsstärkelse
1/2 hackad chilifrukt
1 msk finriven ingefära
1 tsk finrivet limeskal
1 finriven vitlöksklyfta
1 dl hackad koriander
12 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
2 msk vit misopasta
1 tsk sambal oelek
200 g ramennudlar
1 förp pak choi (à 250 g)
1 förp färska böngroddar (à ca 180 g)
2 msk rostade sesamfrön
färsk koriander (till garnering)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Sååå gott!
Stina
2020-11-08Fiskbullarna blev supergoda, men buljongen var ganska trist så den får man piffa till lite.
Ludvig oskar
2020-04-21