Hemgjorda fiskbullar med ingefära och nudlar

Betyg 4.6 av 5.
9 personer har röstat
2
Hemgjorda fiskbullar med ingefära och nudlar

Recept på hemgjorda fiskbullar, här gjorda på torsk som får smak av ingefära, chili, lime, vitlök och koriander. De smarriga fiskbullarna serveras i en värmande buljong tillsammans med ramennudlar, pak choi och böngroddar. Smaklig måltid!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020

Hemgjorda fiskbullar med ingefära och nudlar

Ingredienser

4 portioner

Fiskbullar

500 g  skinnfri torskfilé
1 tsk  salt
1   äggvita
1/2 dl  majsstärkelse
1/2   hackad chilifrukt
1 msk  finriven ingefära
1 tsk  finrivet limeskal
1   finriven vitlöksklyfta
1 dl  hackad koriander
12 dl  vatten
2   hönsbuljongtärningar
2 msk  vit misopasta
1 tsk  sambal oelek
200 g  ramennudlar
1   förp pak choi (à 250 g)
1   förp färska böngroddar (à ca 180 g)
2 msk  rostade sesamfrön
färsk koriander (till garnering)

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ramennudlar mot glas- eller risnudlar.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Sååå gott!

Stina

2020-11-08

Fiskbullarna blev supergoda, men buljongen var ganska trist så den får man piffa till lite.

Ludvig oskar

2020-04-21

Testa liknande recept

Ramen med kryddig fläskfärs
Betyg 4.7 av 5.
169 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Popcorn med chili och lime
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Påskens söta punschtoddy
Betyg 3.5 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Scallion pancakes – kinesiska pannkakor
Betyg 4.7 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jamaican-rub
Betyg 2 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Jalapeño poppers
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga