Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Hemgjord nyponsoppa med apelsin

Det är busenkelt att koka egen nyponsoppa på nyponskalsmjöl. Den här nyponsoppan får smak av färsk apelsin, vilket gör den extra läskande och god. Dessutom är den en riktig vitaminbomb! Servera gärna kall med en liten kardemummaskorpa till.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vatten och socker i en kastrull tills sockret löst sig.
  2. Vispa i nyponskalsmjölet. Låt sjuda på svag värme ca 5 minuter. Ta från värmen. Tillsätt apelsinjuice. 
  3. Sila soppan och genom en finmaskig sil. Låt svalna. 
  4. Häll upp i glas. Dekorera gärna med apelsinskivor.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 dl vatten
  • 3/4 dl rörsocker
  • 1 dl nyponskalsmjöl
  • 1 dl färskpressad apelsinjuice
  • ev apelsinskivor till garnering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 665 kJ / 160 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer