Helstekt pepparfilé

Betyg 4 av 5.88 personer har röstat
Receptet har 27 kommentarer
Helstekt pepparfilé

Finaste nyårsmaten eller en mycket uppskattad festmiddag, denna helstekta pepparfilé är en riktig vinnare! Oxfilén tar lite tid i anspråk men med sitt saftiga resultat är filén klart värd sin ansträngning.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2003

Helstekt pepparfilé

Ingredienser

6 portioner
800 - 900 g oxfilé
1 tsk salt
1 msk smör
1 msk olja till stekning
2 msk honung
1 msk grovstött rosépeppar
1/2 msk grovstött svartpeppar
1/2 msk grovstött grönpeppar
1/2 msk flingsalt

Gör så här

00:35:00
00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

27 st
  • Enkelt att laga och smakade fantastiskt. Serverade med små rårakor och rödvinsreduktion. Janne

    Jan

  • Det här är säkra kort! Sååå gott! Enkelt att göra och det går inte att misslyckas. Jag brukar servera med ugnsstekta rotsaker och rödvin sås.

    Danuta

  • Är det någon som testat att göra det här på ryggbiff? Isåfall vilken temperatur? Har gjort den på oxfilé flera gånger, så nöjd

    Jessica

Testa liknande recept

  • Grillad oxfilé
    Betyg 4.8 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Helstekt oxfilé
    Betyg 4.1 av 5.212 personer har röstat
    Receptet har 37 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Oxfilé med apelsin- & peppartäcke
    Betyg 4.3 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Flamberad pepparbiff
    Betyg 3.3 av 5.31 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Carpaccio
    Betyg 4.7 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Oxfilé med getost & vinsås
    Betyg 3.7 av 5.40 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad