Helstekt kyckling med rödlök- och kumminmarmelad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Helstekt kyckling med rödlök- och kumminmarmelad

Här är ett riktigt smarrigt recept på helstekt kyckling med rödlök- och kumminmarmelad. Kycklingen blir otroligt saftig och du serverar den med den utsökta och spännande marmeladen samt bakad potatis. En ljuvlig och lite festligare måltid!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Gnid in kycklingen, färsk eller tinad med halva citronen. Krydda kycklingen in- och utvändigt med timjan, salt och peppar.
  3. Stek kycklingen i 50-60 min. Kontrollera att kycklingen är färdig, dvs att köttsaften är klar utan rosa inslag.
  4. Skala och skiva rödlökarna. Fräs löken i olja i en kastrull. Tillsätt kummin, honung och saften av resten citron. Smaka av med salt och vitpeppar. Låt puttra ca 10 min. Skär kycklingen i portionsbitar. Servera med rödlöksmarmeladen, bakad potatis och strimlad isbergssallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kyckling (1 st motsvarar ca 1,3 kg)
  • 1 citron
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 3 rödlökar
  • 1 msk olja
  • 1/2 msk kummin
  • 1/2 dl honung
  • 4 bakpotatisar
  • isbergssallad
Lägg till i inköpslistan