Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Helgas ansjovisfilé

Helgas ansjovisfilé är ett utsökt och lättlagat recept med ansjovisfiléer och en röra som du gör av olja, rödvinsvinäger, senap, ketchup, salt och peppar. Du serverar ansjovisen med röran på och strör rödlök över. Fantastiskt gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg ansjovisfiléerna på ett litet uppläggningsfat.
  2. Blanda olja, vinäger, ketchup och senap. Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Bre blandningen över ansjovisfiléerna och strö den finhackade rödlöken över.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 15 ansjovisfiléer
  • 3 msk matolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 3 msk tomatketchup
  • 1 tsk svensk senap
  • lite salt
  • nymalen svartpeppar
Garnering
  • 1/2 finhackad rödlök
Lägg till i inköpslistan