Havtornsripplad cheesecake

Betyg 3.4 av 5.114 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Havtornsripplad cheesecake

Cheesecake i ugn med havtorn är ljuvligt gott som efterrätt. Den havtornsripplade cheesecaken gör du av en botten av digestive och en fyllning med färskost och kvarg. Garnera härligheten med havtornsbär.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2011

Havtornsripplad cheesecake

Ingredienser

10 bitar
1 dl socker
1 dl vatten
1 paket frysta havtornsbär (à 225 g)
1 msk majsstärkelse
1 msk vatten
ca 2 msk socker till rårörda havtornen

Botten

75 g smör
200 g digestivekex
finrivet skal av 1 citron
2 msk färskpressad citronjuice

Fyllning

600 g färskost
2 1/2 dl kvarg 1%
2 dl socker
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk vaniljsocker
2 msk majsstärkelse
4 ägg

Gör så här

00:02:00
01:30:00
00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Testa liknande recept

  • Apelsincheesecake på chokladbotten
    Betyg 3.2 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Choklad- och kaffecheesecake
    Betyg 3 av 5.135 personer har röstat
    Receptet har 13 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Chèvrecheese cake med lingonkräm
    Betyg 3.3 av 5.37 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Blåbär med cheesecake
    Betyg 2.8 av 5.91 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Blixtsnabb blåbärscheesecake
    Betyg 3.4 av 5.44 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Fuskig cheesecake
    Betyg 3.3 av 5.46 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad