Havreplättar med banan

Gyllene, fluffiga plättar som blir glutenfria om du använder ren havre. Mosad banan ger smak och gör dem saftiga. Kardemumma och kanel blir pricken över i.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2012

Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
32 stUtesluter honung, söta nog ändå!
Anna
Verkligen jättegoda, vi brukar göra dom till lyxig helgfrukost ibland! Alltid med vanilj-gräddfil (blandar i lite vaniljsocker i gräddfil), tinade färska blåbär och lite honung på - så gott! Tar däremot bara lite honung i själva plättarna, annars blir dom för söta.
Jenni
Jag strösslade över lite frusna blåbär på plättarna när dem gräddades i stekpannan. Serverade med keso och banan och blev super gott
Anja
Jag gjorde på 3 dl havremjöl, tre bananer, en msk olja, 3 ägg, 1 dryg tsk bakpulver, lite vaniljpulver och hoppade över honungen. Sedan åt jag det med gräddfil och hemgjord jordgubbsylt. Himmelriket 🥰.
Pia
För att vara ett nyttigare alternativ är de jättegoda. Jag är mätt och nöjd.
Helena
Jättebra recept utan vetemjöl. Fluffiga goda, smakrika amerikanska pannkakor.
Carolina
Inte en favorit hos oss. Smakar bra men inte som vi förväntade oss. Tror att råden i tråden att addera tex mjölk är bra. Smeten är lite svårarbetad och strukturen på plättarna lite annorlunda.
Lars-åke
Jättegoda och mättande plättar!
Petra
Det var jätte gott tack så jättemycket för recept 😍
Wilma
Helt galet goda! Gillar tjocka plättar och tyckte smeten blev perfekt 👌🏼 jag hade dock i stora äggnochnstora bananer. Jag och 4-åriga dottern satte i oss allihop under tiden de stektes! Mums 🤤
Emelie