Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Hasselnötsbröd

Hasselnötsbröd är ett saftigt matbröd med hasselnötter, jäst, vatten, olja, vetegroddar och vetemjöl. Brödet är gott att ha till soppan eller att doppa i grytan.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 15 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Gör så här- texten är avsedd för 15 st bröd.

  1. Hacka nötterna fint, spara 1/2 dl till garnering.
  2. Smula jästen i en bunke. Ljumma vattnet till 37°C. Rör ut jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt, hasselnötshack, vetegroddar och nästan allt vetemjöl. Arbeta till en smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min.
  3. Knåda degen och dela den i 15 bitar. Dela varje bit i 3 delar. Rulla varje del till en liten boll. Lägg ihop bollarna tre och tre. Låt bullarna jäsa på plåt ca 30 min utan bakduk.
  4. Pensla bullarna med vatten och strö över de sparade hackade nötterna. Grädda bullarna i 250°C, ca 10 min. Låt svalna på galler utan bakduk.

Ingredienser

Portioner: 15 st
  • 100 g hasselnötter
  • 25 g jäst
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 msk olja, gärna hasselnötsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 dl vetegroddar
  • 5 1/2 dl vetemjöl
Lägg till i inköpslistan