Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Burgare med pepparrotsmajonnäs

Tillaga din hamburgare på ett annorlunda och intressant sätt genom att göra det här receptet. Burgarna kryddas med dijonsenap och kummin och läggs på spröda, grillade formbröd tillsammans med de läckra tillbehören och smarrig pepparrotsmajonnäs.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Majonäs: Blanda majonnäs och pepparrot.
  2. Tillbehör: Skala och skär rödlöken i skivor. Skär tomat och saltgurka i skivor.
  3. Burgare: Blanda färs, spiskummin, dijonsenap, ägg, salt och svartpeppar.
  4. Forma 4 biffar (för 4 port) och grilla 3-5 minuter på varje sida.
  5. Kantskär formbröden och grilla på båda sidor tills de fått lite färg. Bryt romansalladen i bitar och blanda med rucola, lök, tomater, gurka och olivolja, flingsalt och svartpeppar.
  6. Lägg burgare, majonnäs och grönsaker mellan bröden. Servera med rå äggula.

För alla

Innehåller ägg. Fri från gluten, om lämpligt specialbröd används.
Gör laktosfri: läs ingrediensförteckningen på majonnäs och bröd.
Gör mjölkproteinfri: läs ingrediensförteckningen på majonnäs och bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
Pepparrotsmajonnäs
  • 2 dl majonnäs
  • 0,8 dl färskriven pepparrot
Tillbehör
  • 1 rödlök
  • 4 tomater
  • 4 saltgurkor
  • 8 skivor formbröd
  • 1 kruka romansallad
  • 1/2 påse ruccola (à 70 g)
  • 2 tsk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar
  • 4 äggulor
Burgare
  • 600 g kalv- eller nötfärs
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer