Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Halstrad torsktartar med kapris- och rödbetssmör

Halstrad torsktartar med kapris- och rödbetssmör är en utsökt fiskrätt som passar att bjuda på året runt. Servera torsktartaren med kokt eller pressad potatis och en grönsallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Frys gärna torsken i skivor innan den hackas fint. Blanda fisken med övriga ingredienser. Forma till 4 bifftartarer (för 4 port). Stek torsktartarerna i matfettet i en stekpanna, ca 2-3 min per sida.
  2. Kapris- och rödbetssmör: Bryn smöret till nougatfärg. Tillsätt övriga ingredienser och låt alltsamans bli riktigt varmt.
  3. Servera torsktartaren med kapris- och rödbetssmöret, kokt potatis och en grönsallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g torskfilé, sej eller hoki
  • 1 msk hackad dill
  • 1 tsk svensk stark senap
  • 1 äggula
  • salt
  • nymald vitpeppar
  • 2 msk smör eller margarin
Kapris- och rödbetssmör
  • 75 g smör eller margarin
  • 2 msk tärnad rödbeta (+ lite spad)
Till servering
  • kokt potatis
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?